Telefon
WhatsApp
İnstagram
rajibraj 23 Şubat 2024, 23:52

2023’ün yeni gıdaları neler?

  • 4Görüntüleme

2023’ TE BESİN VE GIDA ALIŞVERİŞİNDE BİZLERİ NELER BEKLİYOR?

SIFIR ATIK

Küresel çağın getirdiği zorlukların yanı sıra ekonomik koşulların beslenmeyi etkilediği herkesçe bilinen bir gerçek. Bu nedenle artık alınan besin malzemelerin olabildiğince sıfır atık oluşacak şekilde değerlendirilmesi geçen sene olduğu gibi bu sene de trendlerde yerini alacağı benziyor.

VEGAN/ BİTKİ BAZLI BESLENME

Dünya dostu beslenmeye geçilmek istenmesi bilim insanlarınca da desteklenmeye devam ediyor. Özellikle diyetisyenler de sürdürülebilir bir dünya için bitki bazlı beslenmenin gittikçe popüler olmaya başlayacağını yönünde düşüncelerini paylaşıyorlar. Bu sene karbon ayak izinin geçen seneki gibi sıklıkla gündeme gelecekmiş gibi siz ne dersiniz ?

SU YOSUNLARI

Sürdürülebilir beslenme için neler yapabiliriz? Sorusunun cevaplarına biri bu yıl karşımıza rengarenk deniz yosunlarını çıkarıyor. Rengarenk deniz yosunları raflarda yerini almaya başladı bile. Atıştırmalık listenize yosun cipsleri, deniz mahsullü krakerleri ve çıtır norileri ekleyebilirsiniz

ADAPTOJEN İÇECEKLER

Genel olarak adaptojenler vücutta dengeleyici ve ayıltıcı sağlıklı ürünler olarak bilinmektedir. Vücutta stres, kaygı ve yorgunluğa karşı kullanılırlar. Asırlardır uygulanan geleneksel Çin ve Ayurveda tıbbında da kullanılan birtakım bitkiler ve tıbbi mantarlardan elde edilen içecekler bu yıl denenmeye değer gibi görünüyor

COMFORTS FOODS

Kendinizi kötü hissettiğinizde, moraliniz bozuk olduğunda daha iyi hissetmek, stresten kaçmak ve daha rahat hissetmek için yöneldiğimiz besinler genel olarak COMFORTS FOODS olarak bilinir. Muhtemelen çoğumuzun aklına şekerli ve yağlı yiyecekler gelir ancak bu durum 2023’te değişecekmiş gibi görünüyor. Bu yıl prebiyotik içeceklerden vegan makarnalara daha kalorili ve daha sağlıklı yiyecekler öne çıkıyor.

BİTKİ BAZLI MAKARNALAR

Nohut ve mercimek gibi baklagillerden yapılan makarnalar şimdiden ilgi çekmeye başladı. Özellikle kalorili yiyeceklerden kaçınmak için bitki bazlı makarnaların sofralarımızda yer alması çok da uzak olmayabilir. Hatta tüketicilerin patates, havuç ve kabak gibi sebzelerden de makarna seçimi yapabilecek olması sizce de ilginç değil mi?

ALKOLSÜZ ALKOLLÜ İÇECEKLER

Amerika Birleşik Devletleri’nde son dönemlerde satışlarının büyük ilgi gördüğü alkolsüz bira ve şarap gibi içecekler yeni yılda trendlerde kendinden söz ettirmeye başladı. Alkol içermeyen kokteyllere olan ilginin artması sağlığın korunması açısından da çok önemli bir adım. Bu yıl alkolsüz alkollü içeceklerin daha fazla çeşitleneceği tahmin ediliyor.

Esra Şahin